Loading...

Ημερίδα για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου

Ημερίδα για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου διοργάνωσε η Vodafone
στο Κολλέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα «bsafeonline: Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε με ασφάλεια το διαδίκτυο», που διοργάνωσε η Vodafone, στο Κολλέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με στόχο την ενημέρωση των εκπαιδευτικών και των γονέων, για τις απεριόριστες δυνατότητες του διαδικτύου, αλλά και για το πώς μπορούν να καθοδηγήσουν τα παιδιά να το χρησιμοποιούν με ασφάλεια.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ειδικευμένοι επιστήμονες, όπως ο Δρ. Κωνσταντίνος Σιώμος, Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας για τη Μελέτη της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, καθώς και ο κος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσίασαν τις απόψεις τους, πάνω στο θέμα της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου.

Η ημερίδα στο Κολλέγιο Ανατόλια, καθώς και όλες οι ημερίδες που έχουν πραγματοποιηθεί σε όλη τη χώρα, αποτελούν μέρος του προγράμματος bsafeonline που δημιούργησε η Vodafone, ενώ επιστημονικός υπεύθυνος των ημερίδων είναι η Ελληνική Εταιρεία για τη Μελέτη της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο.

Το bsafeonline που στοχεύει στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου από παιδιά και εφήβους, εφαρμόζεται για 9η χρονιά και ανανεώνεται συνεχώς, ώστε να ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες ανάγκες που προκύπτουν από την εξέλιξη της τεχνολογίας. Στον τομέα της ενημέρωσης βασικό εργαλείο του προγράμματος bsafeonline αποτελεί η ιστοσελίδα vodafone.gr/bsafeonline, αλλά και το συνοπτικό έντυπο «Οδηγός για Γονείς». Μέσω αυτών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις δημοφιλείς υπηρεσίες του διαδικτύου (facebook, twitter, blogs, εφαρμογές/apps, διαδικτυακή τηλεφωνία και τηλεόραση), αλλά και για τις προκλήσεις που μπορεί να συναντήσουν, όπως είναι τα ενοχλητικά μηνύματα, η κακόβουλη επικοινωνία, ο διαδικτυακός εκφοβισμός, το παράνομο/παραπλανητικό περιεχόμενο κ.ά.

Τα εργαλεία που παρέχει η Vodafone με στόχο την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, περιλαμβάνουν:

  • την «Youth Safe Pack», την πρώτη κάρτα καρτοκινητής κατάλληλα σχεδιασμένη για παιδιά, με προεγκατεστημένα φίλτρα που απενεργοποιούν την πρόσβαση των παιδιών σε περιεχόμενο που απευθύνεται σε ενήλικες,
  • την εφαρμογή «Vodafone Safety Net»  με την οποία οι γονείς μπορούν να καθορίσουν μαζί με το παιδί τους τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιεί τις λειτουργίες ενός smartphone (android), αλλά και
  • τα «Φίλτρα Γονικού Ελέγχου» τα οποία ενεργοποιούν οι γονείς μέσω του Τμήματος Εξυπηρέτησης Πελατών της Vodafone και μπλοκάρουν την πρόσβαση σε περιεχόμενο που απευθύνεται σε ενήλικες και είναι διαθέσιμο στο μενού υπηρεσιών MyWeb της Vodafone, αλλά και το διαδίκτυο ευρύτερα.

Η κα Ναυσικά Ζευγώλη, Υπεύθυνη Εταιρικής Υπευθυνότητας της Vodafone δήλωσε: «Η Vodafone αναγνωρίζει και ανταποκρίνεται στη συνεχώς αυξανόμενη ανάγκη των γονέων για ασφαλή πλοήγηση των παιδιών και εφήβων στο διαδίκτυο. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη από το 2005 έχουμε εντάξει στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης της εταιρείας μας, το bsafeonline, που στόχο έχει να ενημερώσει σχετικά με την υπεύθυνη και ασφαλή χρήση του διαδικτύου καθώς και να διασφαλίσει τον έλεγχο της πρόσβασης παιδιών και εφήβων στο διαδίκτυο».

Ο Δρ. Πάνος Βλάχος Εκτελεστικός Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια, δήλωσε: «Η συστηματική χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά και τους εφήβους είναι μία πραγματικότητα. Για να διασφαλίσουμε, όμως, τις θετικές προεκτάσεις αυτής της σχέσης και να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους που ελλοχεύουν, οφείλουμε να στηρίξουμε καίριες δράσεις, όπως η πολύ σημαντική ημερίδα bsafeonline που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας σε συνεργασία με τη Vodafone και την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο. Η ασφαλής περιήγηση στο διαδίκτυο είναι προτεραιότητα και για το Κολλέγιο Ανατόλια, ένα σχολείο που πρωτοπορεί αξιοποιώντας την τεχνολογία για τους εκπαιδευτικούς του σκοπούς προς όφελος του μαθητή».

Το bsafeonline και η πραγματοποίηση σχετικών ημερίδων εντάσσονται στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης της Vodafone.

Share